کد مطلب:14 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:422

غسلهای اختصاصی بانوان
خونهای سه گانه :

1 : استحاضه

2 : حیض

3 : نفاس

استحاضه

تعریف استحاضه :

استحاضه از خونهایی كه از زن خارج می شود، خون استحاضه است و زن را در وقت دیدن این خون ((مستحاضه )) می گویند

علائم خون استحاضه :

غالباً زرد رنگ و سرد و بدون فشار و سوزش بیرون می آید و ممكن است گاهی بر خلاف اوصاف مذكور باشد.

اقسام استحاضه :

1 - قلیله

2 - متوسطه

3 - كثیره

استحاضه قلیله

آن است كه خون در پنبه ای كه زن داخل فرج می نماید نفوذ نكند.

استحاضه متوسطه

آن است كه خون در پنبه فرو رود ولی از آن نگذرد.

استحاضه كثیره

آن است كه خون از پنبه به دستمال جاری شود.

مساءله 87 :

وظیفه مستحاضه قلیله

در استحاضه قلیله باید زن برای هر نماز یك وضو بگیرد و بنابر احتیاط پنبه را عوض كند یا آب بكشد و ظاهر فرج را هم اگر خون به آن رسیده آب بكشد.

مساءله 88 :

وظیفه مستحاضه متوسطه

در استحاضه متوسطه باید زن برای نماز صبح غسل كند و تا صبح دیگر برای نمازهای خود بنابر احتیاط واجب پنبه را اگر خونی شده عوض كند یا آب بكشد و همچنین ظاهر فرج ، اگر نجس شده است . و وجوب وضو برای هر نماز در این صورت خالی از وجه نیست ، و این در صورتی است كه استحاضه متوسطه پیش از نماز صبح یا در بین آن پیدا شود. ولی اگر بعد از نماز صبح تا پیش از نماز ظهر یا بین آن حاصل شود باید برای نماز ظهر غسل كند و به همین ترتیب پیش از هر نماز یا بین هر نمازی كه استحاضه متوسطه شده باید برای آن غسل كند، و اگر عمداً یا از روی فراموشی برای نماز صبح غسل نكند باید برای نماز ظهر و عصر غسل كند.

و اگر برای نماز ظهر و عصر غسل نكند باید پیش از نماز مغرب و عشاء غسل نماید چه آنكه خون بیاید یا قطع شده باشد.

مساءله 89 :

وظیفه مستحاضه كثیره

در استحاضه كثیره علاوه بر كارهای استحاضه متوسطه كه در مسئله پیش گفته شد، باید برای هر نماز دستمال را عوض كند یا آب بكشد و یك غسل برای نماز ظهر و عصر و یكی برای نماز مغرب و عشاء بجا آورد. و بنابر احتیاط واجب با هر غسلی یك وضو بگیرد، بلكه برای نماز عصر و نماز عشاء نیز باید بنابر احتیاط واجب وضو بگیرد و همچنین باید بین نماز ظهر و عصر فاصله نیندازد. و اگر فاصله بیندازد باید برای نماز عصر دوباره غسل كند و نیز اگر بین نماز مغرب و عشاء فاصله بیندازد باید برای نماز عشاء دوباره غسل نماید.

مساءله 90 :

اگر خون استحاضه پیش از وقت نماز هم بیاید اگر چه زن برای آن خون ، وضو و غسل را انجام داده باشد باید در موقع نماز وضو و غسل را بجا آورد.

مساءله 91 :

اگر استحاضه قلیله زن بعد از نماز صبح متوسطه شود، باید برای نماز ظهر و عصر غسل كند و اگر بعد از نماز ظهر و عصر متوسطه شود باید برای نماز مغرب و عشاء غسل نماید.

مساءله 92 :

اگر استحاضه قلیله یا متوسطه زن بعد از نماز صبح كثیره شود باید برای نماز ظهر و عصر یك غسل و برای نماز مغرب و عشاء غسل دیگری بجا آورد.

و اگر بعد از نماز ظهر و عصر كثیره شود باید برای نماز مغرب و عشاء غسل نماید.

مساءله 93 :

زن مستحاضه بعد از آن كه خونش قطع شد، فقط برای نماز اولی كه می خواند، باید كارهای استحاضه را انجام دهد و برای نمازهای بعد لازم نیست .

مساءله 94 :

اگر زن نداند استحاضه از چه قسم است ، در صورت امكان باید مقداری پنبه داخل فرج نماید و كمی صبر كند و بیرون آورد و بعد از آنكه فهمید استحاضه او كدام یك از آن سه قسم است ، كارهایی را كه برای آن قسم دستور داده شد انجام دهد.

مساءله 95 :

زن مستحاضه اگر پیش از آنكه خود را وارسی كند، مشغول نماز شود، با اینكه می توانسته خود را وارسی كند چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل كرده مثلاً استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده ، نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده مثل آنكه استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار كرده ، نماز او باطل است .

مساءله 96 :

زن مستحاضه اگر نتواند خود را وارسی نماید، بنابر احوط به آنچه مشكل تر است عمل كند، مثلاً اگر نمی داند استحاضه او قلیله است یا متوسطه ، باید كارهای استحاضه متوسطه را بنابر احوط انجام دهد و اگر نمی داند متوسطه است یا كثیره باید كارهای استحاضه كثیره را بنابر احوط انجام دهد ولی اگر بداند سابقاً كدام یك از آن سه قسم بوده باید به وظیفه همان قسم عمل كند.

مساءله 97 :

زن مستحاضه اگر بداند از وقتی كه مشغول وضو یا غسل شده خونی از او بیرون نیامده و تا بعد از نماز هم خون در داخل فرج نیست و بیرون نمی آید می تواند خواندن نماز را تاءخیر بیندازد.

مساءله 98 :

مستحاضه كثیره و متوسطه وقتی كاملاً از خون پاك شد باید غسل كند ولی اگر بداند از وقتی كه برای نماز قبلی مشغول غسل شده دیگر خون نیامده ، لازم نیست دوباره غسل كند.

مساءله 99 :

زن مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد، باید دوباره غسل كند و بلافاصله مشغول نماز شود ولی اگر خون در داخل فضای فرج نیاید غسل لازم نیست .

مساءله 100 :

زن مستحاضه باید موقع غسل و وضو و بعد از آن تا آخر نماز خود را از بیرون آمدن خون (در صورتی كه برای او ضرر نداشته باشد) حفظ كند و اگر مسامحه كرد و خونی خارج شد بنابر احتیاط هر چه بجا آورده از غسل یا وضو یا نماز، دو مرتبه انجام دهد.

مساءله 101 :

اگر استحاضه كثیره زن متوسطه شود، باید برای نماز اول عمل كثیره و برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد. مثلاً اگر پیش از نماز ظهر استحاضه كثیره متوسطه شود، باید برای نماز ظهر غسل كند و برای نماز عصر و مغرب و عشاء فقط وضو بگیرد.

مساءله 102 :

اگر استحاضه كثیره ، قلیله شود، باید برای نماز اول عمل كثیره و برای نمازهای بعد، عمل قلیله را انجام دهد و نیز اگر استحاضه متوسطه ، قلیله شود باید برای نماز اول ، عمل متوسطه و برای نمازهای بعدی قلیله را بجا آورد.

مساءله 103 :

اگر استحاضه قلیله زن پیش از نماز، متوسطه یا كثیره شود باید كارهای متوسطه یا كثیره را كه گفته شد انجام دهد و اگر استحاضه متوسطه كثیره شود باید كارهای استحاضه كثیره را انجام دهد.